torstai 24. tammikuuta 2019

Koot ovat täällä!

Lynnillä lämmöt laskivat vähän yllättäen jo tiistaina iltapäivästä. Kotiin tultuani mittasin tosiaan lämmöksi 36,6. Keskiviikkona lämmöt pysyivät pitkään alhaalla ja Lynn oli todella rauhallinen. Vasta iltapäivästä Lynn alkoi ponnistaa. Vedet menivät tunnin ponnistelun jälkeen. Työnnöt jatkuivat mutta pentua ei näkynyt. Kävimme kävelemässä ja ajelemassa autollakin mutta pentua ei näkynyt. Tunsin pennun hännän supistuksen aikana mutta kun se loppui, pentu valui takaisin lähtökuoppiin. Tässä vaiheessa aloin sen verran huolestua, että soitin eläinlääkärille. Meitä kehotettiin tulemaan tarkastukseen. Ajelimme siispä sitten Keski-Suomen eläinklinikalle Kirriin. Puheluuni vastannut lääkäri, Laura Sundberg, oli ollut tuomassa tarvikkeita klinikalle ja sattui vastaamaan puhelimeen. Hän kuitenkin ystävällisesti tarjoutui jäämään ekstravuoroon tarvittaessa. Tutkittuaan tilanteen hän tuli siihen tulokseen, että nyt olisi parempi leikata, sillä noilla työnnöillä jos pentu oli syntyäkseen, olisi sen pitänyt jo syntyä. Pentu oli siis virheasennossa, eikä päässyt ulos.

Henkilökunta valmisteli leikkaussalin ja Lynnin jäätävällä ammattitaidolla. Pojot siitä heille. Pian pääsimmekin kuivamaan pentuja. Kaikki seitsemän saatiin elävänä maailmaan. Pian herättyään Lynn alkoi suureksi iloksemme hoitaa pentuja. Pääsimmekin lähtemään yllättävän nopeasti takaisin kotiin. Kotona Lynn on hoitanut pentuja erinomaisesti. Onhan sillä selvästi kipuja mutta fiksuna tyttönä Lynn käy petaamassa laatikon ulkopuolella. 

Otimme tänään passikuvat. Laitan tähän alle jokaisesta kuvan ja lyhyen kuvauksen ja syntymäpainon. Kovin tasainen pentue tämä on painoiltaan. Myöskään isompia eroja värityksestä ei ole. 


1. POIKA "Billy"
Syntymäpaino: 305 g
Merkit: Vasemmalla puolella leveä kaulus,
katkeaa oikealla puolella
2. POIKA "Bobby"
Syntymäpaino: 270 g
Merkit: Koko kaulus. tumma naama
3. POIKA "Hemmo"
Syntymäpaino: 270 g
Merkit: Ohut viiva oikealla
4. POIKA "Klaus"
Syntymäpaino: 262 g
Merkit: Koko kauluri5. POIKA "Rami"
Syntymäpaino: 272 g
Merkit: Kapea viiva oikealla6. TYTTÖ "Aava"
Syntymäpaino: 260 g
Merkit: täplä niskassa7. TYTTÖ "Katie"
Syntymäpaino: 307 g
Merkit: koko kaulusEi kommentteja:

Lähetä kommentti