Lynnin suvusta

Lynnin veli Luka
Kuva: Sari Eskelinen
Lynnin suvusta minulla onkin paljon kerrottavaa, sillä onhan Lynn Amazeme-koira jo toisessa sukupolvessa ja Lynnin isoäiti on tosiaan oma koirani, Kiia. Lynn syntyi ainoaksi nartuksi viiden pennun pentueeseen. Suvun terveystuloksista kerron tarkemmin "Hyvä tietää" -sivulla (joka ei ole vielä valmis).

Lynnin veli Rolf juoksemassa SM-kultaa!
Lynnin kaikki veljet on joko luonnetestattu tai MH-kuvattu. Kaikki kolme veljeä, jotka ovat käyneet luonnetestissä. ovat läpäisseet sen. Myöskään Jakella ei ollut ongelmia MH-luonnekuvauksessa.

Luka on tokosta AVO1-tulos, rally-tokosta RTK2-koulutustunnus ja BH:kin on suoritettu. Myös agilityradoilla on Luka ehtinyt kisata. Jakella on tokosta ALO1-tulos ja rally-tokosta kaksi komeaa, hyväksyttyä tulosta alokasluokasta.

Rolf on kisannut menestyksekkäästi tokossa (EVL1), rally-tokossa (RTK2), valjakkohiihdossa (SM-17), koiratanssissa (kisaoikeus voittajassa). Rolf on kisannut myös agilityssa. Myös BH on suoritettuna. Sen lisäksi, että R-pentue on täynnä tekemisen meninkiä, ovat ne vielä kauniita. Rolf on Suomen ja Viron Muotovalio. Lynnilla ja Lukalla on yksi SERT Suomesta. Varmastikin on lisää tiedossa.

Tulospuolen lisäksi R-pentueen pennut ovat sosiaalisia, toisten koirien kanssa pääasiassa toimeentulevia, ihmisystävällisiä ja ns. peruskilttejä. Vilkkautta niistä kyllä löytyy mutta tulevan pentueen isä tasapainottanee tätä hieman.

Lynnin äiti Raina
Lynnin isä Ross
Lynnin äiti on Raina (FI, MVA Amazeme Crystal Jewel) joka on peruskuuliainen bc tyttö. Raina palkkautuu parhaiten vetoleikeistä mutta myös nameilla Rainaa voi palkata. Kissat ovat Rainalle ehdoton "EI". Niistä Raina ei pidä mutta tulee muiden otusten kanssa erinomaisesti toimeen. Rainalla on tokosta TK2 ja rally-tokosta RTK2. Raina on suorittanut myös BH:n ja läpäissyt luonnetestin. Raina on myös Suomen Muotovalio. Lynnin isä, Ross ( C.I.B FI KVA FI MVA FI TVA FI AVA-H FI AVA EE MVA Something Like Army Brat), on todellinen toiminnan koira. Ross on Suomen Tottelevaisuusvalio, Suomen Käyttövalio, Suomen Agilityvalio ja Suomen Hyppyvalio. Tämän lisäksi Ross on Suomen ja Viron Muotovalio ja Kansainvälinen Muotovalio eli C.I.B. Täytyy sanoa, että Ross on ehkä yksi hienoimmista uroksista, joita olen Suomessa nähnyt. 

Lynnin täti Emmi
Rainan sisko, Emmi (Amazeme Candid Smile), on E-pentueeni emä. Rainan koko sisarusparvea kuvaa parhaiten kiltteys mutta samalla tietynlainen kiihkeys, jonka ne ovat varmasti perineet äidiltään Kiialta. Rainan veli, Oiva, on ehkä yksi kauneimmista uroskasvateistani ja samalla ehkä se kiihkein ja hulluin. Oivalta ei lopu moottori, ei vaikka kuinka vääntäisi. Jottei nyt aivan täysin ruusuinen kuva tulisi, niin tottahan toki Rainan sisaruksissa on myös ne huonot puolensa. Pikkasen on lirvahtanut ns. hörhögeeniä mukaan. 

Lynnin eno Oiva
Lynnin eno Oiva pk-kokeessa
Kuva: Heidi Lappalainen

Lynnin  isoisä Ryan
Lynnin isoäiti Kiia
Lynnin isoisä äidin puolelta on komea, Australian tuonti Ryan (C.I.B C.I.E DK MVA VDH CH KBHV-07 PMV-08 DKV-07 DKV-08 KBHV-09 DKV-09 Waveney Caught In Time). Lynnin isoäiti äidin puolelta on tosiaan oma koirani, Kiia (C.I.B C.I.E FI & BALT & EE & LV & LT MVA EE & LT & LV & BALT VMVA FI TVA HeVW-15 BH JK1 RTK1 RTK2 Story Goes Queen of Hearts). Olen kisannut Kiian kanssa tokossa, josta se valioitui nelisen vuotta sitten. Olen kisannut Kiian kanssa myös agilitysta jonkin verran. Agilitysta Kiialla on yksi SERT. PK-puolella olemme kisanneet myös jonkin verran. Tosin Kiialla ei ole kuin JK1-koulutustunnus taskussa siltä puolelta. Rally-toko on ollut meidän eläkelaji ja siitä Kiialla on nyt RTK3-koulutustunnus. Kiia on myös luonnetestattu. Testin Kiia läpäisi 172 pisteellä 2 vuoden 2 kuukauden iässä. 

Jos haluat kuulla lisää Lynnin suvusta, voit aina tulla käymään tai soittaa minulle. Kerron oikein mielelläni lisää. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti