Lynn


Hannele kuivalee Lynnia seuraavanlaisesti:"Lynn on minun mittapuullani aika ihanteellinen bc. Se on aktiivinen koira joka on treeneissä mukana aina täysillä, mutta sille ei ole ongelma jos treeneihin tulee joskus pidempi, viikon tai kahden tauko. Se pysyy tyytyväisenä oikein hyvin ihan perusarjessa, kunhan saa päivittäiset lenkkinsä. Täällä meillä koirat saavat olla oikeastaan koko ajan irti ja lenkeillä kulkevat vapaana.

Lynnin kanssa tehdään tokoa, agilitya ja jälkeä. Lampailla se on käynyt muutaman kerran. Paimennuksessa emme ole saaneet vielä ihan kiinni punaisesta langasta, koska käyntikerrat on niin vähäiset. Lynn pitää lampaisiin kohteliaan etäisyyden ja on taitava ennakoimaan niiden liikkeitä. Tokoa treenatessa Lynn on todella kiihkeä, nopea ja sähäkkä. Se palkkautuu lelulla ja ruualla. Tokosta sillä on VOI1-tulos ja tarkoituksena olisi startata EV-luokassa. Agilityssa myös vauhtia löytyy roppakaupalla. Lynn on taitava lukemaan ohjausta. Vaudista huolimatta se on silti yleenssä hanskassa ja kuuntelee mitä sille sanotaan. Lynn on minun eka oikea agilitykoira. Tästä syystä olemme yhdessä edenneet aika maltillista tahtia. Ehkä jossain vaihessa starttaamme kisoissa.

Siitä olen tosi tyytyväinen, että treeneissä sillä ei ole kierrokset korkealla vuoroa odotellessa, vaan pystyy ihan täysin lepäämään odotteluajat ääneti. Jäljellä Lynnilla on välillä vähän turhan kiire, mutta sillä on silti jäljestämisen taito hyppysissä. Kepit se ilmaisee nostamalla.

Ei siitä kovin montaa huonoa ominaisuutta löydy. Jos joku vika pitäisi mainita, niin toivoisin sen luottavan enemmän omaan asioiden ratkaisukykyyn. Perheessämme asuva Rilla-bc on sen idoli ja Lynn tekee niin kuin Rilla käskee 😊 Vieraiden koirien kanssa sillä ei ole ongelmia. Lähes kaikki koirat se sietää. Riitaa haastavalle tai liian lähelle tuppautuvalle koiralle se saattaa kyllä huomauttaa. Näyttelyissä emme ole kovin paljon kiertäneet, mutta niihin muutamiin kertoihin mahtuu muutama ERI ja pari PN sijoitusta sekä yksi SERT. Lynnistä voisi kertoa pitkän tarinan. Mutta yhteen lauseeseen kiteytettynä se on minulle erittäin hyvä, ellei täydellinen."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti